Autómentes Nap

archiv bicikli

A társadalom környezettudatosságát erősítendő, Európa számos városában 1998 óta minden évben szeptember 22-én megszervezik az Autómentes Napot. A rendezvény célja felhívni a lakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

Gyergyószentmiklós több éve csatlakozott a megmozduláshoz. Ezúttal a város lezárt főterén a kora délelőtti óráktól délután hat óráig kínál programokat a város önkormányzata, a művelődési központ és partnerei.

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak meghirdetett rajzpályázatra beérkező pályamunkákból nyílik kiállítás a parkban, lehet aszfaltra rajzolni, a nagyobbak felmérhetik, mennyire ismerik a közlekedési szabályokat, gyarapíthatják helytörténeti ismereteiket. Hasonlóan a tavalyi évhez több sportszaküzlet is bemutatja termékeit, a merészek kipróbálhatják az akadálypályát, de szívesen látjuk azokat is, akik tennének egy őszi sétát, belehallgatnának az utcazenészek muzsikájába.

Az autómentes nap alatt szeretnénk a főteret élettel, játékkal, zenéléssel, énekléssel, biciklikkel, görkorcsolyákkal, rollerekkel megtölteni, ezért partnerségre hívjuk a pedagógusokat, hogy nap közben hozzák ki a csoportokat, osztályokat egy közös játékra, zenélésre, éneklésre a lezárt főtérre.


Játék!

#fustmentesgyergyo

Tegyél közzé egy szeptember 22-én készített fotót a közösségi hálón, gyalog, kerékpárral, rollerrel vagy bármilyen más, füstmentes járművel közlekedő személy(ek)ről fustmentesgyergyo hesteggel (#fustmentesgyergyo). Nyereményben részesül az a feltöltő, akinek a fotóját a legtöbben kedvelik szeptember 25-én reggel 9 óráig. A díjat másnap a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában veheti át a nyertes.


Mivel helyettesítenéd az autós közlekedést, hogy tisztább legyen a levegő?

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ Mivel helyettesítenéd az autós közlekedést, hogy tisztább legyen a levegő? címmel rajzpkiállítást szervez óvodás, kis- és általános iskolás diákoknak.

A beérkező alkotásokat szeptember 22-én, pénteken, az Autómentes napon állítjuk ki Gyergyószentmiklós főterén.

Tudnivalók:

-          A technika szabadon választható.

-          A kiállításon kizárólag egy, saját alkotással lehet részt venni.

-          Az alkotó nevét és életkorát a gyerekrajzon (lehetőleg a jobb alsó sarkán) kérjük feltüntetni.

-          A beérkező rajzokat nem áll módunkban visszaküldeni.

Beküldési határidő: 2017. szeptember 21., 12 óra

Helyszín: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Cím: Gyergyószentmiklós, Testvériség sugárút, 9. szám

Szervezők: Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Támogatók: Balázs Bike, BB Moto, Total Bike, Cool Bike