Gyergyószentmiklóson A Viszkis

viszkisplakatAz Antal Nimród (Metallica, Predators) által rendezett produkciót január 26-án mutatják be a romániai filmszínházakban és A Vándormozi műsorán. Gyergyószentmiklóson január 28-án, vasárnap délután háromórától és este hét órától tekinthető meg a művelődési ház színháztermében.
A film cselekményének alapját Ambrus Attila, csíkszeredai származású, magyarországi bankrabló igaz története képezi. Az alkotást január 26-tól forgalmazza a Taylor Projects a Cinema City bukaresti és romániai filmszínházaiban, valamint más mozikban.
A Vándormozi kezdeményezés keretében a film eljut olyan településekre is, ahol nincs mozi.
Amint a Kincsem című film iránti érdeklődés is bizonyította, ezzel a vetítési módszerrel is igény van a kistelepüléseken a magyar filmekre és a megtekintésükkel járó közösségi élményre.
Ambrus Attila több vetítésen is jelen lesz és közönségtalálkozókon is részt vesz – erről hamarosan részletes információkkal szolgálunk. 
A filmet 2017. november 23-án mutatták be Magyarországon, ahol hatalmas sikert aratott, az első hétvégén több, mint 65.000 nézőt vonzott. 2018 januárjáig hozzávetőleg már 300.000 tekintette meg.

A film hivatalos előzetese:

 

A Vándormozi hivatalos Facebook-oldala.  

A jegyek ára 30 lej. Elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 órától 16 óráig. Helyfoglalás a 0266/361.992-es illetve a 0787/755.294-es telefonszámon.