Farsangolás Gyergyószentmiklóson

farsang2018

Farsangi gyerektáncházba várja a kicsiket a szervező Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ a művelődési ház stúdiótermébe február 9-én, pénteken délután fél hatkor.
Ezt követően, este hét órától a Maros Művészegyüttes Farsang napja ma vagyon... című műsorát mutatja be a színházteremben. Szórakoztató jellegű, humoros farsangi műsor, amelyben az autentikus marosszéki néptáncokat ötvözik a farsangi szokásokkal. Táncokat láthatnak több tájegységről is, de megnevettető jelenetekben is lesz részük, melyeket többek között a mezőfelei betyárok, farsang temetések, cigányjóslatok tesznek szórakoztatóvá. Énekel Kásler Magda. A Farsang napja ma vagyon… című előadás minden korosztályt megszólítva fogja jókedvre deríteni a nagyérdemű közönséget.
Tánckarvezetők: Törzsök Zsuzsánna és Nagy Levente-Lehel
Zenekarvezető: Moldován-Horváth István
Igazgató: Barabási Attila-Csaba
A jegyek ára 12 lej. Elővételben a művelődési központ irodájában válthatók.
Nyolc órától folytatódik a táncház. Zenél a Cika zenekar, táncházgazda: Boros Béla.
Vasárnap, február 11-én a Szent Miklós római katolikus templom előtt fél 12-kor gyülekeznek a hagyományőrző csoportok az immár hagyományos felvonulásra, amelyhez bárki csatlakozhat. A Népművészeti Alkotóház udvarán a Salamon Ernő Gimnázium diákjai bemutatják a farsangtemető ceremóniát, Cibere vajda és Konc király viadalát, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.