Komolyzenei bérlet 2017/2018-as évad

Kategória: Tartalom

plakat kisebb

Tisztelt zenebarát közönség!

La Fontaine világhírű tanítómeséjének hangyájához hasonlóan ősszel az ember igyekszik betakarítani mindazt, amije van, amit az év során sikerült kitermelnie, megteremtenie. Ezt a betakarítást képletesen értelmezve számvetéshez is hasonlíthatjuk, mert a természet elcsendesedésével egyidőben, év végéhez közeledve visszapillantunk az elmúlt idő alatt megtett dolgainkra.

Küszöbön állnak a városunkban megszokott ködös, zimankós őszi napok, melyek alatt az ember legszívesebben szeretett hajlékában marad, várva a visszatérő napsütést. Mi mégis azt szeretnénk, hogy koncertjeink által egy olyan közös hajlékot teremtsünk közösségünk számára, ahol együtt időzhetünk el a zene tengerében egyszerre számot vetve és a jövőbe tekintve.

Ezen gondolatok mentén bocsátjuk útjára a 2017/2018-as évad komolyzenei bérletét, újabb élményeket kívánva közönségünknek.

 

Fórika Sebestyén igazgató

Gyergyószentmiklós, 2017. szeptember 15.

*

Kategória: Tartalom

bordo

Klassz–Tavasz Fesztivál 2017

Kategória: Tartalom

KLASSZ TAVASZ plakatKedves közönség!

   A tavaszi megújhodás mindannyiunk életébe hoz egyfajta hangulatváltást, felfrissülést. A környezetünk, a természet változásai évről évre nagy iramban hozzák el a nyár ígéretét. Az időjárás enyhülése, a növény- és állatvilág ébredezése mindenkinek kedvet ad a kimozduláshoz. Felpezsdül a szabadtéri élet, sokkal több emberrel találkozhatunk az utcákon, tereken.

   Mi is újítjuk, bővítjük az immár harmadik alkalommal meghirdetett Klassz-Tavasz Fesztiválunk kínálatát. Megragadtuk a zene mellett a film, a gasztronómia, a fényképészet és az irodalom világát. Ezáltal szeretnénk még több színt, hangot, képet és fényt adni az idei tavaszunkhoz. Programjaink változatosságának célja, hogy azok, akik ezt az utat velünk együtt végigjárják áprilistól májusig, élményeik mellett annak hírével távozzanak, hogy érdemes dolgozni, foglalkozni azzal, ami a miénk. Hogy érdemes belekóstolni a régibe és újba egyaránt.

   Vidám, napsugaras tavaszt kívánunk és kínálunk közönségünknek és minden érdeklődőnek!

Fórika Sebestyén

igazgató

2017. március 6. 

PROCES VERBAL DE SELECŢIE DOSARE

Kategória: Tartalom

Încheiat astăzi, 14. 02. 2017, în cadrul şedintei de selecţie/evaluare a dosarelor depuse pentru ocuparea postului vacant, referent cultural normă întreagă în cadrul Centrului Cultural Gheorgheni. Comisia de concurs a constatat că au fost depuse doua dosare de către:

Ciubîcă Doru-Viorel și  Benedek Kinga-Margit

Comisia de concurs procedează la verificarea documentelor depuse la dosarele candidaţilor. În urma analizei dosarelor depuse, Comisia de concurs a concluzionat că dosarele depuse conţin toate documentele solicitate prin anunţul privind ocuparea posturilor vacante, referent normă întreagă în cadrul Centrului Cultural Gheorgheni.

Comisia de concurs procedează la realizarea probei scrisă şi interviului cu doi candidati participanti la concurs.

Nr.crt.

NUMELE SI RENUMELE

REZULTAT

1.

CIUBÎCĂ DORU-VIOREL

ADMIS

2.

BENEDEK KINGA-MARGIT

ADMIS

Comisia de concurs:                           Preşedinte:  Fórika Sebestyén

                                                                                  Membrii:         Albu István

                                                                                                          Simon Katalin

                                                                                  Secretar:          Ferencz Hajnalka

Felhívás

Kategória: Tartalom

szmnGyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központtal közösen a Szent Miklós Napokat idén december 2–6. között szervezi meg.

November negyedikéig várjuk a fenti programpontokhoz igazodó javaslataikat a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában vagy e-mailen az  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címre. A  megfogalmazott elképzeléseket a szervezők bírálják el.