Hírek rólunk

Kategória: Rólunk írták

Újabb mozgalmas időszakot tud maga mögött a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ. Lassan negyedévszázados hagyománya van annak, hogy a Népművészeti Alkotóházban Kisné Portik Irén néprajzkutató tojásírásra tanítja sms spy free track phone mobile a betérőket. Kicsiket, nagyokat, szülőket, pedagógusokat. 

„Idén Medgyesre is meghívást kaptunk, mivel évekkel ezelőtt meglátogatott bennünket egy tanárokból,

diákokból, kultúrával foglalkozó szakemberekből álló delegáció, és kedvet kaptak a tojásíráshoz. Ott, a kétnapos program része volt a Hímes tojások pogány eredete című előadás is. Mintegy 500 résztvevője volt a rendezvényünknek, a helyiek mellett a környék magyar ajkú diákjai is részt vettek, de sok szülő is” – tájékoztatott Kisné Portik Irén.

 

Gyergyószentmiklóson idén összesen 2000-en mártogatták viaszba a kesicét, lesték el a hímes tojás vidékünkre jellemző motívumait. A két helyszínen write my paper összesen közel 8500 tojást írtak meg. http://orderessayonlineon.com/ Emellett két ráccsal elküldtek a Fehér Gizella tojásíró népi iparművész munkáiból Gyulára, ugyanis részt vesznek egy Guinness rekord kísérletben. (A Kárpát-medencéből összegyűjtött tízezernél is több kifújt, írott tojásból készítették el a Gyulai vár mását, Gizi néni 60 tojása az egyik bástya téglájául szolgál. A „Világ Legtörékenyebb Várát” a Magyar Rekord Egyesület elnöke hivatalosan is hazai rekordnak minősítette, várhatóan egy hónapon belül döntenek arról, hogy Guinness rekord-e.)

***

Megújult a művelődési központ honlapja, a www.gymk.ro. Ezentúl egy helyen megtalálhatók a város kulturális hírei, naponta frissül a tartalom, lehetőség http://orderessayonlineon.com/ van feliratkozni a hírlevelekre, egy kattintással megoszthatók a bejegyzések a közösségi oldalakon. Reményeik szerint hamarosan elkészülhet egy átlátható eseménynaptár is.

Visszavárják a látogatókat.

***

Idén május 27 – június 1. között megmozdul a város – szervezik a III. Családi és Sportnapokat. A program hasonló lesz az előző rendezvényekéhez. Viszont idén nem csak http://iphonespyapponline.com/ a szervezésbe vonnák be a civil szervezeteket, résztvevőként is számítanak rájuk. Ugyanakkor szívesen várják a lakók javaslatait, észrevételeit.

Legközelebbi rendezvényeikről lapunk második oldalán olvashatnak.

Forrás: Borsos Júlia - kisújság.ro