Kirándultak és farsangoltak – „A sötét tél és a tavaszi megújulás”

Kategória: Rólunk írták
szentgyorgyiekFebruár 13–14-én Gyergyószentmiklósra látogattak a Váradi József Általános Iskola református tagozatának I. D osztályos tanulói, Nagy Noémi tanítónő vezetésével.
 

A kirándulás első napján a Tarisznyás Márton Múzeumba látogattak a kisdiákok, ahol interaktív foglalkozáson vehettek részt, így ismerkedve Karácsony János festőművész munkáival. Továbbá megtekintették a Gyergyói-medence falvaiból származó, értékes népviselet-darabokat, megismerve a hagyományos házi textilkészítés eszközeit a tilolástól egészen a szövésig, mosásig.

Délután a Pro Terra Alapítvány és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ által a helyi Tanulók Házával partnerségben meghirdetett A sötét tél és a tavaszi megújulás című álarckészítő pályázat díjkiosztó ünnepségén vettek részt a tanulók, ahová természetes anyagból készített maszkákkal neveztek be, szemléltetve a sötét, fagyos, hideg telet és a felmelegedő tavaszt.

Három kisdiák: Györgyjakab Szabolcs, Miklós Tamás és Tóth Vivien dicsérő oklevelet kapott. A díjak, ajándékok átvétele után a Cika Zenekar muzsikájára ötletes jelmezekbe öltözve, fergeteges farsangi mulatságon vezethették le a nap izgalmait.

A tartalmas pénteki nap fáradalmait kipihenve, szombaton a Gyilkos-tónál meghallgatták Fazekas Eszter legendáját, népdalokat énekeltek, majd kedvükre hógolyóztak, csúszkáltak, hóangyalt készítettek a térdig érő hóban.

Szerzõ: Székely Hírmondó