Concertul comun al formației Hot Jazz Band și al Orchestrelor de cameră Ciuc și Georgius

12 octombrie, ora 19.00, Remetea, Casa de cultură Balás Gábor

Dirijor: Erdélyi Dániel – Pécs
Concertul comun al Orchestrelor de cameră Ciuc și Georgius a devenit o tradiție a edițiilor din ani trecuți, iar cu ocazia celei de-a cincea ediții a Zilelor Ținutului Secuiesc acest concert va fi unul inedit datorită participării formației de jazz Hot Jazz Band din Ungaria.


Hot Jazz Band este prima și singura formație din Ungaria care a colaborat cu orchestre simfonice și de cameră; astfel prima colaborare a avut loc în anul 2006 cu orchestra simfonică din Miskolc, respectiv cu orchestra de cameră a violoniștilor din Budapesta. Formația Hot Jazz Band s-a format în anul 1985 și interpretează melodiile anilor 1920-as, ’30, ’40, șlagăre ungurești din perioada interbelică, dar și renumite melodii de origine americană. Interpretează și muzica cunoscuților artiști cum ar fi Karády Katalin, Kalmár Pál, Latabár Kálmán, Kabos Gyula, Louis Armstrong, Benny Goodman, Bing Crosby, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Márkus Alfréd, George Gershwin, Duke Ellington.
Dirijorul spectacolului este Erdélyi Dániel, absolvent al Academiei de muzică Liszt Ferenc la secția de pian clasic și dirijat. A obținut numeroase premii și a dirijat recunoscute orchestre din Ungaria . 
www.ccenter.ro