Festivalul Internaţional de Chitară Clasică ”Terra Siculorum” ediţia a VIII-a

Festivalul Internaţional de Chitară Clasică  ”Terra Siculorum” ediţia a VIII-a se va desfăşura în patru oraşe Odorheiu Secuiec, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Gheorgheni în perioada de 13. 04. 2015 – 18. 04. 2015

Festivalul internaţional de chitară care propune, Cursuri de măiestrie, recitaluri solo (de chitară clasică şi chitară jazz), Concerte de muzică de cameră.

Scopul festivaluluivizează  crearea de noi oportunităţi de interpretare pentru toţi cei ce activează în domeniul chitarei (clasice şi de jazz). Cât despre publicul larg vizat se are ïn vedere popularizarea instrumentului în plan socio-cultural, cu precădere în rândul tineretului, atragerea si familiarizarea acestuia cu muzica de chitară şi clasică de calitate (acest lucru fiind posibil şi datorită gratuităţii concertelor).           

Toate concertele sunt cu intrarea liberă şi vom difuza live pe site-ul  www.harmoniacordis.org.

 

 

CONCERTELE IN CADRUL FESTIVALULUI

Gheorgheni

Művelődési Központ / Cultural Center
(GPS-coordinates: N 45o53′ 59″ E 25o46′ 31″)

April 13., 2015. >> 19.00
PAULIKOVICS Pál (A)

April 14., 2015. >> 19.00
GIRÁN Péter (H)

April 15., 2015. >> 19.00
S.W.A.T. Guitar Ensemble (H)

PAULIKOVICS Pál

Pál Paulikovics s-a nascut in Budapesta, a studiat in Weimar si Salzburg cu Roland Zimmer si Monika Rost.A castigatpremii de la diferitecompetii international precum Alessandria, Lome, Castro, Parma. Este invitat la concerte in aproapetoatetarile din Europa, inregistrandsiun CD cu casele de discuri Capriccio siGramola.

Péter Girán

Peter G s-a nascut in Ungaria. A inceput sa cante la chitara de la varsta de 8 ani indrumat de catre unchiul sau. Dupa 3 ani de chitara, acesta a participat la primul sau concurs unde a castigat premiul intai la categoria sa de varsta. De atunci Peter a castigat numeroase premii la competitii nationale cat si internationale. A fost invitat sa cante la festivaluri in Szeged, Targu Mures, Balatonfüred, iar din 2012 studiaza chitara clasica impreuna cu profesorul David Pavlovits.

S.W.A.T. Guitar Ensemble

Ansamblul de chitara S.W.A.T  are in repertoriul sau  piese contemporane, transcriptii unice si compozitii rare pentru trio-uri de chitara, qvartete si qvintete. Deseori lucreaza impreuna cu alti artisti pentru obtinerea de performante audiovizuale deosebite. 

Membrii: Dóra Cserenyec, István Gaál, Dávid Lőrincz, Bence Hartl, Viktor Szakonyi